Vi får vores brugte cykler på fem forskellige måder, som du kan se og læse om her. Det er dem, vi reparerer og reinkarnerer til nye wonders on wheels til enhver smag. Procenttalene er cirkatal, som kan variere en smule fra kvartal til kvartal, men dette er det overordnede billede.

1. Fra politiet

Cykler, der efterlades i baggårde, på gader eller togstationer, og som bliver samlet sammen, når andelsboligforeninger, kommuner og DSB laver cykelrydninger, bliver til hittegods. Politiet sælger nogle af disse hitte-cykler på deres auktioner, men de fleste kræver tre-fire timers professionelt arbejde, før de kan sælges. Før i tiden blev dette genbrugsguld bare smidt væk. Nu tager vi os af det gamle jern og giver det nyt liv.

Ca. 40% af vores cykler kommer fra politiets hittegods.

2. Fra Amsterdam

Vi har en fordom om hollændere, der siger, at de er dejligt pragmatiske. Det kommer for eksempel til udtryk i Amsterdams Kommunes omgang med cykler. Her har de nemlig et smart system, hvor efterladte cykler samles i store bunker, så man kan komme og lede efter sin egen, hvis man er kommet bort fra den på en eller anden måde. De cykler, der ikke bliver genforenet med deres ejere, får muligheden for at komme videre til sådan nogen som os. Og det er der altså en del af dem, der gør, efter de er blevet registreret og godkendt til lovligt videresalg.

Ca. 40% af vores cykler kalder vi som sådan for hollændere.

3. Fra en svensk socialøkonomisk virksomhed

I den svenske kommune Laholm ligger der en socialøkono-misk virksomhed, der beskæftiger fysisk og psykisk handicap-pede, og som blandt andet sælger cykel-loppefund. Vi har en dansk-svensk 'ven af huset', der finder smukke eksemplarer af de gamle Husqvarna- og Wasa- og andre svenske mærker hos dem. Af og til kommer han så forbi med et helt læs, som han har udvalgt specielt til os. 

Ca. 7,5% af vores cykler kommer fra dette gamle danske rige.​

4. Fra privatpersoner

Det er muligt at donere cykler direkte til os, og det er der faktisk en del, der gør. Hvis du har en cykel, du ikke bruger længere, kan det være, vi kan gøre den god igen og sælge den, og ellers har den måske nogle reservedele, vi kan bruge på andre reinkarnationer.

Ca. 7,5% af vores cykler er donationer fra privatpersoner.​

 

5. Fra forsikringsselskaber

Når du får stjålet din cykel, får du penge fra dit forsikrings-selskab - hvis du da ellers har et. Juridisk set betyder det, at forsikringen har købt cyklen af dig og altså nu ejer den. Når stjålne cykler så af og til bliver fundet igen, står forsikrings-selskaberne så med dem. TopDanmark og Danske Forsikring har besluttet, at det er bedre at donere cyklerne til os end at hobe dem op i en kælder eller destruere dem. Det kunne vi ikke være mere enige i.

Ca. 5% af vores cykler kommer fra disse forsikringsselskaber.

Åbningstider

Mandag: 8.00 - 15.00

Tirsdag: 8.00 - 15.00

Onsdag: 8.00 - 15.00

Torsdag: 8.00 - 15.00

Fredag: 8.00 - 15.00

Lørdag + søndag: Lukket

 

Helligdage: Lukket

Grundlovsdag: Åben

1. maj: Åbent til kl 12

Juleferie: 21/12 - 2/1-2019

Begge dage inklusiv

Adresse

Buddha Bikes

Emblasgade 175

2100 København Ø

FIND PÅ GOOGLE MAPS

 

info@buddhabikes.dk

Tlf. 5387 2002

 

Find os her

Mere info

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon