Vores Short John hedder "Korte Jan"

Det ligner en Short John, men er det langt fra. Fællesnævneren er den gode evne til at laste tungt, og stadig køre som en almindelig cykel. Den klassiske Short John har det dog med at være en meget tung cykel, og vi ville have en meget hurtigere, lettere og meget mere smidig cykel, der stadig kan laste dine tunge varer uden problemer. 

 

Resultatet blev cyklen "Korte Jan". En cykel af eget design, med minimum 50% lavere CO2 forbrug i produktion sammenlignet med en tilsvarende cykel. Scroll ned og læs om ægte dansk og bæredygtig produktion, og se resultatet her

univega_korte_jan.jpg
sylles_korte_jan.jpg
lunds_korte_jan.jpg
short_john_korte_jan

Skabelsesberetning

Dette projekt startede som de fleste gør: Hvordan kan vi bruge disse materialer og undgå at smide dem ud? I Buddha Bikes modtager vi rigtig mange gamle 26" drengecykler og gamle mountainbikes, som er svære at sælge i deres originale form. De er umoderne og ofte tænkt som billige, dårlige teenager-cykler der bare lige akkurat skal kunne klare reklamationsretten. Ren brug-og-smid-væk. Danmark flyder med dem.  

Stellene på disse cykler er ofte af stål og ganske robuste. Og stål er let, at arbejde med. Ved blot at skære, svejse og bruge 30-40cm. af et nyt stålrør, kan vi lave et nyt stel ud af det gamle, men i en anden geometri. De reservedele vi sætter på er nyproducerede, så vi taler ikke om et CO2-frit produkt. Men nok alligevel 50% mindre end en tilsvarende cykel. Og så er den bedre (synes vi selv - kom forbi og døm selv). Herunder kan du se billeder fra processen.

Buddha Bikes København Logo