Gode råd ved cykelkøb

Stel-størrelser

Det er vigtigt, at din cykel passer til dig i størrelsen. I nedenstående tabel kan du få et indtryk af, hvilken størrelse cykel der vil passe bedst til dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overvej dine præferencer

Tænk over, hvad der er vigtigst for dig i dagligdagen. Fart, komfort, siddeposition, design, stil, holdbarhed, økonomi eller noget helt ottende. Mange bruger en ret stor del af deres dagligdag på deres cykel, så vælg derfor en, du bliver glad for.

Hvilken type skal du bruge?

Der er mange typer af cykler, og vi giver dig her et groft overblik. Ring endelig eller kom ned og besøg og spørg os, hvis du vil have flere detaljer. 


Mountainbikes

Mountainbikes (MTB) har fået deres navn af en grund. De er gode på grus, i bakker og i bjerge, fordi de store dæk giver skridsikkerhed, affjedringen afhjælper groft underlag, og de mange gear er gode til kuperet terræn. På asfalt giver de brede dæk en unødvendig modstand, og de mange gear bliver ikke brugt nok og risikerer derfor at blive slidt på en ulig facon.

 

Racer-cykler

Racer-cykler er bygget til fart og er egentligt ikke særligt gode, hvis du gerne vil se dig ordentligt for og har intentioner om at stoppe for byens mange lyskryds. Gamle racer-cykler er enormt flotte og vældig moderne, men vi råder ikke uerfarne cyklister at kaste sig ud i myldretrafikken på en racercykel.

 

Citybikes

Citybikes eller bycykler er et lidt broget begreb, men oftest menes der semi-hurtige cykler med en delvist foroverbøjet køreposition. Disse cykler kan være ganske hurtige uden at gå på kompromis med styreevnen. Hvad angår komfort vil de fleste nok mene, det er en mellemting. Citybikes kan betyde meget forskelligt og kan have mange forskellige gearsystemer og forskellige typer udseende, men vi forstår dem typisk som en hybrid mellem fart og komfort, så de er gode til den, der gerne vil have lidt af det hele.

 

Singlespeed

Singlespeed eller fixie-cykler er ofte ret oversete. Mange af Københavns cykelbude sværger til disse cykler, da de går væsentligt sjældnere i stykker grundet fraværet af gear-dele. Besparelserne ved ikke at have gear bruges ofte til bedre kvalitetskomponenter på for eksempel bremse- eller andre dele, som derfor også holder længere tid. Det er desuden værd at bemærke, at gear altid "stjæler" lidt af farten og en 1-gears cykel kører derfor også mere "rent". Men vil du gerne komme over bakken uden sved på panden, skal du nok have en flok gear eller meget lidt tøj på - så 1-gears cykler er ikke for alle.

 

Klassiske

De klassiske "bedstemor"- og "morfar"-cykler med oprejst siddestilling og et dejlig udsyn til byen er helt klart københavnernes favorit-cykel. Hvad angår fart og fremdrift er det klart den værste type cykel, men flertallet ønsker alligevel ikke at ræse afsted og vælger komfort og stil i stedet. Ofte er der også tale om simple 3-gears cykler uden en masse dyre dimser, og de vil derfor også være billige at vedligeholde sammenlignet med de mere avancerede cykler. 

Overblik

Plus: Skridsikkerhed, affjedring


Minus: Unødvendig modstand, for mange gear til bykørsel, vedligeholdelse.

Plus: Let, flot, moderne

 

Minus: Ikke egnet til bykørsel, komfort

Plus: Semi-let, semi-hurtig, semi-komfortabel

Minus

Plus: Minimal vedligeholdelse, let, god i byen


Minus: Ingen gear

Plus: Nem vedligeholdelse, god i byen, behagelig siddeposition


Minus: Fremdrift/fart

 
 
 
 
 

Åbningstider

Mandag: 8.00 - 15.00

Tirsdag: 8.00 - 15.00

Onsdag: 8.00 - 15.00

Torsdag: 8.00 - 15.00

Fredag: 8.00 - 15.00

Lørdag + søndag: Lukket

 

Helligdage: Lukket

Grundlovsdag: Åben

1. maj: Åbent til kl 12

Juleferie: 21/12 - 2/1-2019

Begge dage inklusiv

Adresse

Buddha Bikes

Emblasgade 175

2100 København Ø

FIND PÅ GOOGLE MAPS

 

info@buddhabikes.dk

Tlf. 5387 2002

 

Find os her

Mere info

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon